Smalfilm

8 mm film

Bewaar uw kostbare herinnering en voorkom dat het niet meer afspeelbaar is. Veel oude projectoren werken niet meer en mooie films worden door de tand des tijds aangetast. Prachtige en waardevolle herinneringen. Wij verzorgen het hoogwaardig scannen van uw dubbel-8, super-8 en single-8 films.

Hoe doen we dat?
Voor het digitaliseren werken we met de nieuwste smalfilmscanner, de Flashscan HD-scanner. Deze scanner digitaliseert de 8 mm-beelden in de hoogste kwaliteit en voert automatisch kleurcorrectie uit. Ook kan de Flashscan HD-scanner de beelden niet alleen in SD-, maar ook in HD-formaat scannen. Het proces wordt van begin tot eind nauwlettend in de gaten gehouden door een van onze operators.

Naar dvd/Blu-ray (BR)
Heeft u meer dan één tape over te zetten? We kunnen diverse tapes naar één dvd/BR overzetten of elke tape op een aparte dvd/BR.  Op één dvd/BR past maximaal twee uur beeldmateriaal.

Naar Mediaplayer
Mediaplayers zijn erg handig voor opslag en weergave van de gedigitaliseerde videobanden en/of cameratapes via pc of tv. Per tape wordt er een apart file aangemaakt, waardoor u overzicht houdt in uw persoonlijke beeldarchief.

Naar externe harde schijf
Wilt u uw beeldmateriaal nog gaan bewerken in uw videomontageprogramma? Laat het dan opslaan op een externe harde schijf. Wij slaan het dan op in een bestandsformaat dat het meest geschikt is voor montagedoeleinden.

Kwaliteit

Een 8mm film kan het beste op de SD kwaliteit overgezet worden. De scherpte zal door een HD niet groter worden dan het origineel. HD is wel zinnig bij het overzetten van hoogwaardige video opnamen.

 

Prijzen 

 

Een 8mm spoel van 17,5 cm doorsnelde is 120 meter is ongeveer 28 minuten. De kleine spoeltjes  van 7 cm doorsnede is 15 meter en ongeveer 4 minuten.

Voorbeeld

U levert 5 spoeltjes in van 15 meter en 2 van 120 meter. Opslaan op DVD/HDD/USB per 120 minuten is dan € 119,44. (exclusief een harde schijf)

Je kan een 120 meter spoel aanleveren maar het is niet altijd zeker of er überhaupt wel iets van beeld op staat. Misschien is er wel een zwart stuk in het midden. Dat wordt uiteraard niet berekend. In de praktijk zal de uiteindelijke kosten altijd lager uitvallen dan de ingeschatte kosten.

Vooraf geef ik altijd die ingeschatte kosten door.